Windows Error... HELP ME!

Discussion in 'The Living Room' started by TheVoodoo, Jun 12, 2006.

  1. #1
    TheVoodoo

    TheVoodoo Well-Known Member

    Joined:
    Jun 16, 2004
    Messages:
    233
    Likes Received:
    0



    My Windows Xp froze up and when I tried to turn it back on it said there was a corrupt/missing file in windows/system32/config/system
    My computer wont start up past that screen. I was wondering if anyone knows how to fix/bypass that so I can use my computer without having to reinstall windows and lose everything.
    Thanks
     
  2. #2
    Canadian Joe

    Canadian Joe Bacon strips LPA Super VIP

    Joined:
    Apr 11, 2004
    Messages:
    8,796
    Likes Received:
    25



    Hmm, as much as I hate to say it, that sounds like it might be reformatting territory...does Windows even load? If not, you might be screwed...I'm not 100% sure, but you might just have to dump the whole thing and start again.

    Not the answer you were looking for, but that might be your only option >_<
     
  3. #3
    Louis

    Louis Message me if you need to talk. We love you all. LPA Team

    Joined:
    Apr 17, 2005
    Messages:
    8,769
    Likes Received:
    324



    That happened to me with another computer of mine. But I don't know how to fix that. Sorry.
     
  4. #4
    ultramar

    ultramar Well-Known Member

    Joined:
    May 9, 2004
    Messages:
    246
    Likes Received:
    1



    Your best bet might be trying to load up in safe mode if it works and then try and see if you can fix the problem, if you can write name of the missing/ corrupt file if it tells you someone might know more.
     
  5. #5
    TheVoodoo

    TheVoodoo Well-Known Member

    Joined:
    Jun 16, 2004
    Messages:
    233
    Likes Received:
    0



    Thanks for the help. I think I'll have to reformat. To answer your question Mark, Windows doesn't even load up. So I figured I was screwed but I just wanted to check and make sure there wasn't any chance I could do this an easier way:)


    If I put in my windows disk and try to boot it up using that it still goes to the same error screen so I was wondering how I can even reformat. If anyone knows what key to hit to try to boot up in safe mode or some sort of mode before the error screen comes up please let me know.
     
    Last edited: Jun 12, 2006
  6. #6
    Neil

    Neil Super Duper Member LPA Super Member

    Joined:
    Jan 1, 2003
    Messages:
    4,927
    Likes Received:
    8



    Nonono USE THE XP DISK TO BOOT AND FIX THE INSTALL!
     
  7. #7
    Canadian Joe

    Canadian Joe Bacon strips LPA Super VIP

    Joined:
    Apr 11, 2004
    Messages:
    8,796
    Likes Received:
    25



    Aha, forgot about that. Remember to set your BIOS (hit Delete when booting) to boot from CD if you have that disabled.
     
  8. #8
    Neil

    Neil Super Duper Member LPA Super Member

    Joined:
    Jan 1, 2003
    Messages:
    4,927
    Likes Received:
    8



    Or keep hitting f2 on boot to select the boot drive/device.
     

Share This Page